علیرغم اینکه تمامی ماشین آلات تولید ساخت کشور آلمان می باشد و به صورت بسیار دقیق و با کیفیت بالا تولید شده است اما در طول تولید ممکن است مقداری از دقت این دستگاه ها به علت فرسایش بعضی قطعات تحت فشار بسیار بالای تولید کاسته شود جهت جلوگیری از تاثیر این موضوع برروی تولید به صورت دوره ای و مطابق با پروتکل کنترل کیفیت دستگاه این ماشین آلات توسط شرکت های معتبر کالیبراسیون مورد آزمایش قرار گرفته و در صورت نیاز کالیبره می شوند که نمونه هایی از گواهی کالیبراسیون این دستگاه ها در ادامه آورده شده است .

کنترل کیفیت دستگاه های آزمایشگاه :

از آنجائیکه دقت آزمایشات انجام شده در آزمایشگاه این شرکت بسیار بالا می باشد باید دستگاه های آزمایشگاه به صورت مداوم مورد تست قرار گرفته و دقت آزمایی شوند که این کار نیز توسط شرکت های همکار اداره استاندارد صورت می پذیرد .

کنترل کیفیت مواد اولیه

در تولید تیرچه سه نوع مواد اولیه وجود دارد :   شن و ماسه ، سیمان ، وایر

1 – شن و ماسه :

شن و ماسه مصرفی در تولیدات صنایع پیش تنیده (تیرچه اشپنیت) دارای دانه بندی مخصوص است که تنها چند شرکت در ایران وقت تولید آن را دارند . شن و ماسه ای ارسالی به صورت دائم از نظر کیفیت سنگ دانه ها و دانه بندی و میزان رس موجود در آن در آزمایشگاه مجهز این شرکت کنترل می شود .

2 – سیمان :

به جهت اینکه بتن تولیدی صنایع پیش تنیده (اشپنیت) بتن پر مقاومت می باشد و در تولید آن باید دقت بسیاری انجام پذیرد . سیمان ارسالی به کارخانه مرتباً مورد آزمایش های زمان گیرش – آزمایش وی کات – مقاومت فشاری نمونه سیمان و آزمایش مقاومت خمشی و نمونه سیمان و … قرار می گیرد . این آزمایشات جهت کنترل کیفیت سیمان ارسالی و همچنین استفاده از نتایج در طرح اختلاط ساخت بتن صورت می پذیرد .

3 – وایر :

وایرهای فولادی استفاده شده در محصولات پیش تنیده تماماً وارداتی بوده و در هنگام واردات جهت گرفتن مجوز واردات باید تست مقاومت کششی وایر برروی آنها انجام پذیرد . که تمامی وایرهای استفاده شده در این شرکت دارای گواهی تست کشش می باشند علاوه بر آن جهت اطمینان بیشتر به صورت تصادفی از هر کلاف یک نمونه 50 سانتی متری جدا شده و جهت تست مقاومت کششی به یکی از شرکت های معتبر کشور ارسال می گردد ، مورد آزمایش قرار گیرد .

آزمایش بارگذاری تیرچه

علت انجام آزمایش بارگذاری مشخص کردن تنش پیش تنیدگی و مقایسه آن با مقدار محاسباتی است که این مقدار باید بالاتر از مقدار مجاز باشد .
مقدار آزمایشات انجام شده تماماً بر اساس آیین نامه ها و پروتکل های بین المللی صورت می پذیرد . به این صورت که پس از هر 2000 متر تولید تیرچه یک نمونه 1.5 متری به صورت کاملاً تصادفی از تیرچه های تولیدی انتخاب شده و به آزمایشگاه منتقل می شود . در ابتدا جهت اندازه گیری مقدار نیروی پیش تنیدگی مطابق با استانداردهای جهانی یک زوج نیرو به وسط دهانه وارد می شود و بارگذاری تا ایجاد اولین ترک در زیر تیرچه ادامه می یابد . نیروی متناظر این لحظه همان ظرفیت باربری تیرچه پیش تنیده می باشد .
حال تیرچه دیگری در دستگاه قرار گرفته و بارگذاری بر اساس پروتکل مندرج در بخش 3-2-3 نشریه شماره 82 اعمال می گردد . که در این حالت بارگذاری به صورت تدریجی انجام گرفته و خیز تیرچه در هر حالت اندازه گیری می شود . همچنین تیرچه باید پس از بارگذاری به اندازه محاسباتی هیچ ترکی نخورده و پس از باربرداری به حالت اولیه خود برگشته و از محدوده الاستیک خارج نشده باشد .

بتن

برای تولید تیرچه پیش تنیده (اشپنیت) به جهت اینکه در محصولات پیش تنیده بتن تحت فشار بالایی قرار می گیرد آیین نامه حداقل بتن رده c 35 را برای تولید تیرچه پیش تنیده  (تیرچه اشپنیت) مجاز می داند . تیرچه پیش تنیده ایران واحد گیلان  دارای طرح اختلاط مخصوص به خود است که با استفاده از آن بتن با رده مقاومتی  c45  را تولید می نماید . این شرکت برای تولید این بتن از شن و ماسه با دانه بندی مخصوص که دائماً کنترل می شود و همچنین بتن خشک (non slamp )  که جهت متراکم سازی احتیاج به لرزاندن شدید و طولانی مدت دارد استفاده می کند . تولید بتن خشک احتیاج به بچینگ مخصوص دارد که در حال حاضر تنها تولید کننده این محصول با بتن خشک تیرچه پیش تنیده ایران می باشد .